Lajittele
Tuotteet: 0 / 0

TAPETOINTIOHJEET

Montako rullaa tarvitsen tapettia?
HUOM! Kuvatapetit ja valokuvatapetit ovat koko seinän kattavia kokonaisuuksia. Yksi tuote kattaa siis tuotteen tiedoissa mainitun pinta-alan.
 
 YKSIVÄRISET JA RAIDALLISET TAPETIT
Rullan mitat 10m x  53cm = 5,3 neliömetriä
Rullan mitat 10 m x 52cm = 5,2 neliömetriä
Jos huonekorkeus on max 2,5 saat rullasta neljä leveyttä (4 x 53cm = 2,10m valmista seinää). Jos huonekorkeus on yli tämän saat 3 leveyttä (eli 1,59m valmista seinää).
 Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että kuviollisista tapettirullista(10m pituus) saadaan 3 vuotaa "normaalikorkuisiin" (2,5-2,9 metriä) huoneisiin.

Jaa seinän/huoneen pituus rullan leveydellä niin saat vuotien määrän selville. Esim. 4m seinä jaetaan rullan leveydellä 52cm, jos huonekorkeus on edellä mainittu (400cm / 52cm= 7.69 vuotaa). Saat 3 vuotaa yhdestä rullasta eli n. 1,60m seinää. Tarvitset siis 7.69 / 3 = 2.56 rullaa. Eli 3 täyttä rullaa.
Neliömetreinä yhdestä tapettirullasta saa n. 5 neliömetriä. (Rullan pituus x rullan leveys 10 x 0,53 = 5,3)

TAPETOINTIOHJE PAPERITAPETEILLE

Tarkista, että kaikissa rullissa on sama sarjanumero ja oikea värisävy ja että vuodissa ei ole silmin havaittavia virheitä. Silmin havaittavista väri- ym. virheistä ei voi reklamoida tapetoinnin jälkeen. Talleta rullien etiketit kunnes työ on valmis, mahdollisia lisätilauksia ja reklamaatiotilanteita varten.

Tarkista kuviosovitus huolella ennen vuotien leikkaamista. Huolehdi, että tapetoitava pinta on siisti, pölytön ja tapetoinnille sopiva. Vältä vetoa ja sulje mahdolliset ilmastointilaitteet tapetoitavassa tilassa. Tummissa tapeteissa suositeltavaa on seinän pohjamaalaus tapetin sävyiseksi.

Levitä paperitapeteille tarkoitettua liisteriä tapetin takapinnalle. Käännä vuodan päät vastakkain ja anna vettyä (vettymisaika ilmoitettu tapettirullan etiketissä). Kiinnitä vuota seinälle ja jätä muutama senttimetri työskentelyvaraa yläosaan. Tarkista, että tapetti on pystysuorassa. Tasoita tapettiharjalla keskeltä sivulle suuntautuvin vedoin ja leikkaa vuodan ala- ja yläreunat suoriksi. Kiinnitä seuraava vuota puskusaumaan edellisen kanssa. Tapetoituasi 3 vuotaa tarkista, että tapettipinta on tasavärinen ja virheetön.

Kun tulet nurkkaan, halkaise vuota niin, että se menee nurkan yli n. 2 senttimetriä. Jatka kiinnittämällä vuodan toinen pala limi-saumaan edellisen kanssa levittämällä liisteriä edellisen vuodan alle jäävään reunaan. Pyyhi mahdolliset liimatahrat pois heti kostealla, pehmeällä, puhtaalla sienellä. Vältä hankaamista.

Reklamaatiot: Talleta rullien etiketit kunnes työ on valmis mahdollisia lisätilauksia ja reklamaatiotilanteita varten. Jos rullia avattaessa tai työn aikana tapetissa havaitaan virheitä, on työ heti keskeytettävä ja otettava yhteys tapetin myyjään. Mikäli työtä jatketaan ongelmista huolimatta, hyväksytään samalla tuotteen laatu, eikä siitä voi reklamoida. Jos tapettiin tulee kuplia, saumat jäävät auki tai tapetti irtoaa seinästä, ei kyseessä ole tapetin virhe vaan em. johtuu virheellisestä kiinnityksestä tai väärästä pohjasta. Jos työn tekee urakoitsija/rakennusliike anna tämä ohje mukaan - valvo mahdollisuuksien mukaan työn suorittamista. Jos on vähänkään epäselvää, kuinka päin kuvion pitäisi olla - näytä työntekijälle miten päin sen haluat seinään kiinnitettäväksi. Tapettirullan alkupää ei aina välttämättä ole ns. yläpää.

Liisterisuositus: Paperi ja vinyylitapeteille tarkoitetut liisterit

TAPETOINTIOHJE KUITUTAPETEILLE (NON WOVEN)

Tarkista, että kaikissa rullissa on sama sarjanumero  ja oikea värisävy ja että vuodissa ei ole silmin havaittavia virheitä. Silmin havaittavista väri- ym. virheistä ei voi reklamoida tapetoinnin jälkeen. Talleta rullien etiketit kunnes työ on valmis mahdollisia lisätilauksia ja reklamaatiotilanteita varten.

Tarkista kuviosovitus huolella ennen vuotien leikkaamista. Huolehdi, että tapetoitava pinta on siisti, pölytön ja tapetoinnille sopiva. Vältä vetoa ja sulje mahdolliset ilmastointilaitteet tapetoitavassa tilassa. Tummissa tapeteissa suositeltavaa on seinän pohjamaalaus tapetin sävyiseksi.

Kuitutapetti voi kutistua jopa kaksi mm jos käytetään liian vesipitoista liisteriä, joten on suositeltavaa käyttää juuri kuitutapeteille (nonwoven) tarkoitettua liisteriä/liimaa. Liisteri levitetään telalla suoraan seinään. Kiinnitä vuota seinälle ja jätä muutama senttimetri työskentelyvaraa yläosaan. Tarkista, että tapetti on pystysuorassa. Tasoita tapettiharjalla keskeltä sivulle suuntautuvin vedoin ja leikkaa vuodan ala- ja yläreunat suoriksi. Kiinnitä seuraava vuota puskusaumaan edellisen kanssa. Tapetoituasi 3 vuotaa tarkista, että tapettipinta on tasavärinen ja virheetön.

Kun tulet nurkkaan, halkaise vuota niin, että se menee nurkan yli n. 2 senttimetriä. Jatka kiinnittämällä vuodan toinen pala limi-saumaan (päällekäin) edellisen kanssa levittämällä liisteriä edellisen vuodan alle jäävään reunaan. Pyyhi mahdolliset liimatahrat pois heti kostealla, pehmeällä, puhtaalla sienellä. Vältä hankaamista.
 
Reklamaatiot: Talleta rullien etiketit kunnes työ on valmis mahdollisia lisätilauksia ja reklamaatiotilanteita varten. Jos rullia avattaessa tai työn aikana tapetissa havaitaan virheitä, on työ heti keskeytettävä ja otettava yhteys tapetin myyjään. Mikäli työtä jatketaan ongelmista huolimatta, hyväksytään samalla tuotteen laatu, eikä siitä voi reklamoida. Jos tapettiin tulee kuplia , saumat jäävät auki tai tapetti irtoaa seinästä, ei kyseessä ole tapetin virhe vaan em. johtuu virheellisestä kiinnityksestä tai väärästä pohjasta.  Jos työn tekee urakoitsija/rakennusliike anna tämä ohje mukaan - valvo mahdollisuuksien mukaan työn suorittamista. Jos on vähänkään epäselvää, kuinka päin kuvion pitäisi olla - näytä työntekijälle miten päin sen haluat seinään kiinnitettäväksi. Tapettirullan alkupää ei aina välttämättä ole ns. yläpää.  
 
Liisterisuositus: Kuitutapeteille (nonwoven) tarkoitetut liisterit/liimat